Vief organiseert aantal cursussen voor 50 plussers in Herne


Dit voorjaar pakt de afdeling Herne van Vief, de liberaal geïnspireerde sociaal-culturele vereniging van en voor gepensioneerden en 50-plussers, opnieuw uit met een reeks cursussen over pc’s, tablets en smartphones.

De degelijk gegeven cursussen hebben zich de jongste jaren een bijzonder attractief imago weten aan te meten. Zich tijdig aanmelden en inschrijven is dan ook de boodschap. Alle cursussen gaan door in restaurant-feestzaal De Egelantier.

Rond het gebruik van de Android-tabletcomputer staan er zowel een basiscursus als een vervolgcursus op het programma. Beide houden 6 sessies in van ieder 3 uren. De basiscursus loopt telkenmale de dinsdag in de voormiddag, de vervolgcurus in de namiddag. De data zijn 13, 20 en 27 maart evenals 10, 17 en 24 april. De lesgever zorgt voor tablet en cursus. De vervolgcursus richt zich vooral op cursisten die de basisbeginselen van een tablet reeds onder de knie hebben.

Ook voor de cursus smartphone zijn er zowel een basis- als een vervolgreeks voorzien waarbij van de cursisten verwacht worden dat zij hun eigen Android of Apple-toestel meebrengen. De basisreeks voorziet vier lesbeurten, één van twee uren en drie van drie uren. Zij gaan door op de maandagen 12, 19 en 26 maart evenals 9 april telkens in de namiddag. De vervolgcursus dan weer omvat zes lesbeurten van ieder drie uren. Zij gaan door telkens in de voormiddag op de maandagen 12,19 en 26 maart evenals op 9 april en vervolgens op de woensdagen 11 en 25 april.

De cursus computer ten slotte behelst een lesbeurt van drie uren en twee lesbeurten van ieder twee uren. Zij zijn voorzien telkens in de voormiddag op de woensdagen 21 en 28 maart evenals op 4 april. De lesgever voorziet de computers. Aan bod komen het aanmaken van een fotoalbum, het overzetten van foto’s van tablets en smartphones op de computer en het kopen en verkopen op het internet.

Deelnamevoorwaarden en verdere info via de voorzitter Jeannine Berckmans (02/396.08.28 – 0494/57.97.22 – vief.herne@proximus.be ).

Bron: Editiepajot
Foto: Rawpixel/Pixabay

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *