Tuk Tuk voor 50 plussers in Boxtel

tuk tukNa tal van vertragingen tufte vanmiddag dan toch echt een tuk tuk door het centrum van Boxtel.  Die paar ritjes op en rond de Markt leverden meteen 1.000 euro op.

Zilverexpres
De tuk tuk – die in Boxtel onder de naam Zilverexpres gaat rijden – is aangeschaft door Zorgzaam Boxtel en is vooral bedoeld voor 50-plussers. Het voertuig rijdt op werkdagen tijdens kantooruren rond. De achterliggende gedachte is: ouderen uit hun isolement halen en zorgen dat ze gemakkelijk bij winkels en evenementen kunnen komen. Passagiers betalen een kleine vergoeding, de Zilverexpress wordt vooral bekostigd uit sponsorgelden. 

De tuk tuk gaat vanaf 12 april echt rijden, in het centrum, Breukelen, Selissenwal en Oost. Er moeten nog kleine aanpassingen aangebracht worden aan het voertuig, zoals een rekje achterop monteren waarop rollators meegenomen kunnen worden. 

Toeristen
In Zorgzaam Boxtel werken diverse zorginstellingen samen met de gemeente, woonstichting Sint Joseph en sociaal werkbedrijf WSD. De VVV en het Oertijdmuseum doen mee omdat de taxi ook toeristen rond kan rijden. Het is de bedoeling dat er straks combinaties gemaakt worden, bijvoorbeeld een ritje met de Zilverexpres en een tochtje met de Boxtelse fluisterboot. 

Bron: BD
Foto: 3dman_eu/Pixabay

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *