Symphonic Rock Night in Capelle a/d IJssel

Rock
Foto: PIRO4D/ Pixabay

De veelgeprezen theatershow Symphonic Rock Night doet op vrijdagavond 6 april ook Capelle aan den IJssel aan. In het Isalatheater herleven gedurende 2,5 uur onvergetelijke klassiekers van bands als Yes, Genesis, Supertramp, Pink Floyd, Camel en Rush. Ook de muziek van Alan Parsons, Gino Vannelli, Alquin en Solution komt aan bod.

De show haalt qua licht, projecties en geluid ook een ongekend hoog niveau. De beste tributeband in dit genre speelt legendarische nummers als Fools Ouverture, Comfortably Numb, Firth of Fifth en Yours is no disgrace en voert die meer dan waarheidsgetrouw uit. ”We zijn met in totaal 12 ervaren en gedreven topmuzikanten die de symfonische rock-muziek behoorlijk in de vingers hebben”, zegt de in Capelle opgegroeide drummer Luuk Braun, in zijn jonge jaren nog presentator van NOS Sport. ”Het is onze passie en we hebben er enorm veel zin in.”

De Symphonic Rock Night tourt dit voorjaar voor het eerst langs de Nederlandse theaters. Van Emmeloord tot Terneuzen en van Stadskanaal tot Cuijk. Op 5 mei is het laatste concert in Rijswijk. Braun: ”Er is een enorme doelgroep voor deze muziek. De eerste twee voorstellingen van Symphonic Rock Night in popzalen waren met 600 toeschouwers stijf uitverkocht. De waardering – gemeten via een reactieformulier – gaf een rapportcijfer van 9.3 aan. Het publiek was lovend.”

Ook de theatertournee in 2018 zal gezien de voorverkoop enorm veel publiek trekken. ”De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt, gaat graag naar het theater. Zij willen niet meer uren staan in een popzaal, maar lekker zitten. En heeft vaak ook de financiële armslag om een kaartje te kopen voor een avondje genieten in de schouwburg.”

Bron: Dagblad010

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *