Stichting Zomer Seniorenschool Drenthe

Al meer dan 25 jaar organiseert de Stichting Zomer Seniorenschool Drenthe in de provincie op drie verschillende locaties vijf educatieve dagen voor 50 plussers.

Onder het algemene thema: ‘Drenthe onder de loep’ worden die dagen belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen gevolgd en bestaat de gelegenheid kennis te maken met de Drentse cultuur en met kunst en recreatie.

Elk jaar worden in de maanden juni en juli in de regio’s Assen, Emmen/Coevorden en Hoogeveen/Meppel een afwisselend programma verzorgd op verschillende locaties en accommodaties. Elke plaats heeft z’n eigen thema.

In de regio Hoogeveen/Meppel waar Midden-Drenthe onder valt is het thema “Grenzen verleggen”.

Van dinsdag 19 juni tot en met 17 juli (10.00-16.00 uur) gaat de groep op de dinsdagen achtereenvolgens naar de gemeente Midden-Drenthe in Beilen, Agarica, champignonkwekerij in Hoogeveen, De Kartenhoeve in Ruinerwold, de tuinen van Mien Ruis in Dedemsvaart en beleven een vaartocht op de Weerribben. Het maximale aantal deelnemers per plaats is 50.

De deelnamekosten zijn inclusief koffie en thee en een lunch.

Meer inlichtingen kunt u verkrijgen bij Rosalien Sattler van het Huus van de Taol, telefoon 0593 371010 of info@huusvandetaol.nl of bij de secretaris Geert Hoving, telefoon 0593 526066 of hoving103@zonnet.nl.

Bron: Dekrantvanmiddendrenthe
Foto: GuillermoVuljevas/Pixabay

(Visited 241 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *