Recreatief tennissen voor 50 plussers bij Tennisclub Dokkum

Op de tennisbanen aan de Harddraversdijk is de afgelopen weken hard gewerkt om de gravelbanen weer klaar te maken voor het zomerseizoen dat zaterdag 7 april begint met de voorjaarscompetitie.

In de winter wordt er gelukkig ook intensief getennist op het tennispark, maar dan vooral op de kunststofbanen die het gehele jaar door bespeelbaar zijn. Voor de topteams is gravel de favoriete ondergrond, die is alleen in de zomermaanden goed bespeelbaar.

Tennisclub Dokkum heeft dit voorjaar maar liefst 13 seniorenteams die meedoen met de competitie.  Er wordt gespeeld op dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, zaterdag en zondag. Bij de jeugd zijn er vier teams die spelen op vrijdagmiddag en zondag. Dus kijken naar competitiewedstrijden kan bijna gedurende de hele week.

Daarnaast wordt er door een grote groep 50-plussers op dinsdag- en donderdagochtend recreatief getennist. Zeker voor ouderen die graag in beweging blijven een aantrekkelijke mogelijkheid. Voor de ouderen die nog bijna nooit of nooit hebben getennist is er op woensdagochtenden vanaf 9.00 u de gelegenheid om kennis te maken met deze sport. Op de dinsdagavond is er inlooptossen voor senioren.

Buiten al deze tijden wordt er zowel overdag als ‘s avonds intensief gebruik gemaakt van de tennisbanen door liefhebbers die zelf een balletje willen slaan of willen oefenen voor hun competitiewedstrijden. 

Bron: nieuwedockumercourant
Foto: paologhedini/pixabay

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *