Kunstbus Nijkerk naar vier culturele evenementen

kunstbusIn het nieuwe seizoen 2018 – 2019 rijdt Kunstbus Nijkerk naar vier culturele evenementen.

Omdat alle bussen naar de voorstellingen en de dagtrip zijn volgeboekt, heeft het Kunstbus team besloten grotere bussen in te zetten om nog meer 50-plussers de kans te geven mee te gaan.

Teamlid Marian Starke vertelt: “Op 18 december 2018 gaan we naar het Concertgebouw in Amsterdam, waar ‘Christmas classics at the movies’ ten gehore wordt gebracht. In dit prachtige gebouw vol allure speelt de Nordwestdeutsche Philharmonie bekende melodieën uit de meest geliefde kerstfilms. Van Tsjaikovski’s Doornroosje en Zwanenmeer tot de magische soundtrack van Miracle on 34th street.”
“Op 9 januari 2019 zijn we in de RAI Amsterdam waar de wereldberoemde musical CATS wordt opgevoerd. Deze klassieker van Andrew Lloyd Webber is slechts vijf weken in Nederland te zien en wij zijn erbij! Het wordt een onvergetelijk en ontroerend schouwspel. Natuurlijk krijgt het publiek de beroemde hitsong ‘Memory’ te horen.”

“Op 23 maart 2019 gaan we naar de ‘De barbier van Sevilla’ van Gioachino Rossini, uitgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan in Stadstheater De Kom in Nieuwegein. Deze komische opera zit vol intriges. Graaf Almaviva is stapelverliefd op de mooie, jonge en rijke Rosina. Hij roept de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla, om het hart van Rosina voor zich te winnen.”

“Op 17 april 2019 organiseren we een dagtrip naar het Mauritshuis in hartje Den Haag. We krijgen een rondleiding langs meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Het Mauritshuis is een klein, intiem museum en kan slechts 60 bezoekers tegelijkertijd ontvangen. Daarom is dat echt het maximum aantal deelnemers dat we mee kunnen nemen. De lunch gebruiken we in het bekroonde strandpaviljoen Waterreus in Scheveningen waar de deelnemers volop kunnen genieten van de lunch én het uitzicht op strand en zee.”

“De sluitingsdatum voor aanmeldingen is 9 september 2018. Aanmeldingen worden door ons op volgorde van binnenkomst verwerkt. Op veler verzoek is de opstapplaats in Hoevelaken veranderd. We stappen niet meer bij restaurant Feefa op de bus, maar aan de Kantemarsweg ter hoogte van Dorpshuis De Stuw.”

Vijftig-plussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen zich met het inschrijfformulier aanmelden bij Kunstbus Nijkerk, Frieswijkstraat 97, 3861 BK Nijkerk. Rollators kunnen mee, rolstoelen helaas niet. Meer informatie is verkrijgbaar bij Marian Starke, 033 – 246 29 40 en kunstbus@uvv-nijkerk.nl.

Kunstbus Nijkerk is een activiteit van UVV Nijkerk.

Bron: nijkerk.nieuws.nl
Foto: AJEL / Pixabay

(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *