Krachttraining voor 50+ in Roosendaal

krachttrainingSinds begin dit jaar geeft men bij DSTraining op het BSC-sportpark te Roosendaal speciale groepslessen voor 50-plussers. Want, zo geeft Dion Koens, de oprichter van DSTraining, geheel terecht aan: met name op die leeftijd is het van groot belang om in vorm te blijven.

Dion begon in 2011 met DSTraining, in eerste instantie alleen in de vorm van bootcamptrainingen in het bos naast de BSC-voetbalvelden. De ruimte onder de tribune van het sportpark volgde snel als de locatie voor een sportruimte. Inmiddels werkt Dion met meerdere personal trainers die helpen met diverse lessen, van bootcamp en groepslessen tot sessies die specifiek op kinderen en ouderen zijn gericht.
Sinds begin dit jaar is daar ook ‘Fifty Fit’ bij gekomen, kleine groepslessen voor 50-plussers. Elke dinsdagochtend en donderdagavond kan er gesport worden in groepen van drie tot acht mensen. Die groepen zijn juist zo klein zodat er persoonlijke aandacht voor alle deelnemers is. “Door in een kleinere groep training te geven hebben we persoonlijke aandacht voor iedereen en kunnen we rekening houden met ieders uithoudingsvermogen en persoonlijke situatie.”

De reden dat Dion Fifty Fit heeft opgestart is helder: “Vanaf je 35e krijgt iedereen te maken met afbraak van bot en spierweefsel, maar na je vijftigste versnelt dit. Veel lessen richten zich op het uithoudingsvermogen, terwijl onderzoek uitwijst dat krachttraining juist zo belangrijk is. We richten ons per les op één van de vijf belangrijke bewegingen die mensen in het dagelijks leven gebruiken: kniebuigingen, heupbuigingen, trekbewegingen, duwbewegingen en de rompstijfheid. Iedere les wordt het hele lichaam aangesproken, maar één beweging staat centraal. Hier gaan we dieper op in zodat de deelnemers daar ook iets van opsteken.”

Dion en zijn team van trainers genieten net als de sporters zelf zichtbaar van de lessen die ze geven. “Mensen vinden het heerlijk om te doen, ze krijgen er energie van en je helpt ze echt. Als we zien hoe gelukkig en gezonder mensen hier van worden is dat het helemaal waard.”

Probeer een gratis proefles uit
Geïnteresseerden in Fifty Fit kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles. Aanmelden kan via de website www.dstraining.nl. Klik hierbij op de button ‘aanmelden gratis proefles’. Men kan ook altijd Dion zelf bellen via het nummer 06-46005313.

Bron: gazetroosendaal
Foto: vivian1965/Pixabay

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *