Kermis voor de oudere jongeren in Woerden

YouTuber OnneDi en Buurman en Buurman en veel vette attracties, als er naar één onderdeel van de viering rond Koningsdag uitgekeken wordt, is het wel de kermis! Van 24 t/m 29 april kun je finaal los gaan op het Exercitieveld. Vandaag heeft de organisatie het programma en de attracties bekend gemaakt.

Vette atracties
Op de kermis staan dit jaar weer veel vette attracties. Terug van weggeweest is de rups, een nostalgische attractie waarin je rond draait en onder een doek door gaat. Vroeger werd dit de liefdes attractie genoemd omdat mensen onder het doek elkaar een zoen gaven.
Naast de Rups zijn er nog veel meer attracties: Pary Polyp, Breack Dance, Street Dance, No Limit, Hangover, Walking Street en de Autoscooter. Voor de kinderen is er een draaimolen, trampoline, funnyflight en buggy. Daarnaast zijn er nog tal van kansspelen.

Meet en greet met OnneDi
Naast suikerspinnen, poffertjes en lekker door elkaar geschud worden, doen ook nog een aantal bijzondere gasten de KoningsKermis aan. Op woensdagmiddag 25 april komt Dionne Slagter, beter bekend als YouTuber OnneDi, naar de kermis voor een meet en greet. Op zondag 29 april om 13.00 uur brengen Buurman en Buurman een bezoek aan de kermis.

Kermis voor de oudere jongeren
Zaterdagmiddag 28  april van 15:00 tot 18:30 uur is dè middag voor alle 50-plussers van de gemeente Woerden. De oudere jongeren (of jongere ouderen) mogen op deze middag gratis in de meeste attracties behalve de spel- en grijptenten.
Aan het begin van de middag tussen 12.00 en 15.00 uur is er een prikkelarme kermis. De rookmachines en gekleurde lichten blijven dan uit en de muziek gaat zacht. Zo kan iedereen genieten van de Woerdense kermis.

Momentje van bezinning in de botsauto’s
Er is een tijd om te feesten en een tijd om je te bezinnen. Dus waarom deze twee niet met elkaar verenigen? Kermis is tenslotte van oudsher een katholieke uitvinding… Enkele jaren geleden werd een nieuwe traditie geboren: de zondagochtendmis van de Bonaventurakerk verplaatst zich op 29  april om 11.00 uur van de kerk naar de botsauto’s. Een speciale viering door de Aalmoezenier van de Kermisparochie, samen met pastor Huub Spaan uit Woerden, begeleid door een koor samen met Marcel Fokker.

Eurodag
Na de mis kun je meteen blijven, want de hele zondag lang is het eurodag op de KoningsKermis. Bijna alle attracties zijn deze dag 1 euro, behalve de No Limit en de Hangover.
Kijk voor het volledige programma op www.koningsdagwoerden.nl/kermis

Bron: Woerden TV
Foto: Pixabay

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *