Dienstencentrum in Staphorst wekelijkse een koffiemiddag


In het Dienstencentrum in Staphorst wordt vanaf donderdagmiddag 8 maart een wekelijkse koffiemiddag gehouden. Bezoekers kunnen dan van 14.00 uur tot 16.00 uur binnenlopen.

De middag wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Staphorst (SWS). Geertrui Balkenende van SWS geeft aan dat ze het voorbeeld van ‘De Buurtstee’, de huiskamer in Rouveen, graag willen volgen. ‘De Buurtstee loopt erg goed, het groeit zelfs bijna uit z’n jasje en dat is fantastisch om te zien. Het is onze wens om eenzelfde gezellige middag te creëren in Staphorst.’

De koffiemiddag is bedoeld voor mannen en vrouwen van alle leeftijden maar volgens Geertrui zien ze in de praktijk vooral 50-plussers die komen. ‘Er is mogelijkheid tot het doen van een spel of het maken van iets, dat is voor iedereen een eigen keuze. In Rouveen zien we dat de mannen en vrouwen het vooral fijn vinden om een gezellig praatje te maken met elkaar onder het genot van een kopje koffie maar in Staphorst kan die behoefte natuurlijk anders liggen, dat zien we vanzelf en daar spelen we op in’.

Nieuwe vrijwilligers
Er zullen vrijwilligers aanwezig zijn die koffieschenken en in gesprek gaan met bezoekers. SWS heeft al een aantal vrijwilligers maar is nog wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. ‘We rouleren met een groep gastvrouwen, de één komt elke week, de ander eens in de drie weken. Om daar zo flexibel mogelijk in te zijn en blijven willen we er graag nog wat vrijwilligers bij hebben. Nieuwe vrijwilligers kunnen vrijblijvend contact opnemen met SWS om te informeren naar de mogelijkheden en eventueel een keer mee te lopen.

Actiemaand maart
Als openingsactie kunnen bezoekers op de donderdagmiddagen in maart (8, 15, 22 en 29 maart) twee kopjes koffie of thee met een versnapering krijgen voor slechts één euro.

De versnapering wordt gemaakt door cliënten van de dagbesteding van InteraktContour, een organisatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Zij zijn ook op donderdagmiddag aanwezig in het Dienstencentrum en maken onder andere heerlijke cake en appeltaart.

Vanaf april zal het normale tarief van € 2,50 gehanteerd worden.

Bron: Meppelercourant
Foto: Lolame / Pixabay

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *