Cursus stamboomonderzoek voor 50 plussers in Winterswijk

Stamboomonderzoek
In het nieuwe jaar start Gilde Winterswijk weer met nieuwe cursussen op velerlei gebied. Nieuw daarbij is de cursus Stamboomonderzoek (genealogie). Daarnaast blijft iedereen natuurlijk welkom voor de cursussen op het gebied van Computers, iPad en Android of voor conversatielessen in Duits of Engels. Ook voor digitale fotobewerking kan men bij Gilde Winterswijk terecht.

Op de vrijdagen 1 en 8 december kan men zich aanmelden voor de cursussen 2018 van het Gilde. In het Gildegebouw, Morsestraat 31, staan de vrijwilligers van 10.00 tot 12.00 uur klaar om aanmeldingen op te nemen. Voor met name 50-plussers biedt Gilde Winterswijk de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden te vergroten. De cursussen bij het Gilde worden gegeven door vrijwilligers, die hun creativiteit, kennis en ervaring aanbieden. Er wordt gewerkt in kleine groepjes met een kopje koffie en in een ongedwongen sfeer.
Gedurende het cursusjaar is het Gildegebouw aan de Morsestraat 31 iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur geopend voor de computer-inloopochtend. Er is dan een computerdeskundige aanwezig voor vragen over computers, software en multimedia (zoals smartphone en het gebruik van apps).

Het Gilde verzorgt ook in 2018, op afspraak, historische dorpswandelingen in Winterswijk. Wie voor een verenigings- of clubavond een invulling zoekt, kan kiezen voor de digitale dorps-rondleidingen. Een gids komt bij dan op locatie, bijvoorbeeld in de kantine van een vereniging, voor een boeiende presentatie van circa 1,5 uur over Winterswijk vroeger en nu. Bespreken kan via telefoon 514159 (Jan Lammers).

Bron: Achterhoeknieuwswinterswijk
Foto: Clker-Free-Vector-Images/Pixabay

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *