50 plusser speelt Walking Football in Oisterwijk

Walking footballSinds oktober vorig jaar komt een bonte verzameling mannen elke maandag naar de Soccer Arena voor een partijtje Walking Football. Na een uitgebreide warming up (goed voor de stramme spieren), spelen de mannen 2 keer 20 minuten met veel plezier hun spel. En, na afloop, nog even een kopje koffie.

Suf
Niks suf, Walking Football in de Soccer Arena Oisterwijk
De term klinkt suf, maar dat is Walking Football zeker niet! Het wandeltempo lijkt soms meer op snelwandelen! Een aardige mate van fanatisme (zo heeft een van de spelers de bijnaam “Henk de tank”) wordt gecombineerd met complimenten voor mooie passes. Iedereen geniet van elkaars doelpunten, ook die van de tegenstander. Die doelpunten worden geeneens geteld! Doel van dit alles is gezond bewegen met spel, dat vinden ze leuker dan aan allerlei toestellen hangen in een fitnesshal.
Na een oproep eind vorig jaar zijn er zo’n tien 50-plussers elke maandagmorgen actief van 10.00 tot 11.00 uur. Dat aantal is wat aan de krappe kant, want als er iemand verhinderd is of op vakantie, dan is het clubje niet compleet. Vandaar de oproep van deze gezellige club!

Doe mee!
De groep hoopt, door er meer bekendheid aan te geven, dat meer mensen zich aanmelden om mee te gaan doen. De kostenbijdrage is beperkt. Het bonte gezelschap nodigt iedereen uit om eens te komen kijken. Breng gerust ook je buurman of familielid mee. Maandagmorgen is onze speeldag en na het spel is er altijd tijd om nog wat gezellig na te kletsen. Men kan zich opgeven via info@soccerarenaoisterwijk.nl

Bron: oisterwijknieuws
Foto: Gellinger / Pixabay

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *