Woongroep voor 50 plussers in Weesp

WeespEen kleine twee jaar geleden ontvouwde een groepje Weespers zijn plannen voor een woongroep voor 50-plussers. Inmiddels zit er schot in de zaak. Inmiddels is er een stichting in het leven geroepen en worden er gesprekken gevoerd met Vivium.

Vanuit de gedachte dat ze later als ze mogelijk meer zorg en aandacht nodig hebben ook prettig willen wonen, wil een aantal Weespers een woongroep voor 50+’ers opzetten. Er is de afgelopen twee jaar gezocht naar een partij die ook gelooft in dit concept. Vivium Oversingel is enthousiast en er is een pensioenfonds dat het plan wil finacieren.

Nicole Boer van Vivium Oversingel: “Wij ondersteunen het initiatief van Woongroep Weesp niet financieel, maar verwelkomen hen graag als nieuwe buur op ons terrein. Het gezamenlijk gebruik van voorzieningen als het restaurant en de activiteiten in Oversingel juichen we van harte toe.”

Zelfstandig waar het kan
De uitgangspunten van de stichting zijn: zelfstandig waar het kan, gezamenlijk waar het iets toevoegt; huren, zodat het geld dat bij verkoop van een eventuele vorige koopwoning aangewend kan worden voor zorg en leuke dingen; bij voorkeur verschillende culturen bij elkaar en een evenwichtige levensopbouw vanaf 50+, zodat niet iedereen tegelijkertijd 80 is.

25 huurappartementen
De stichting heeft haar oog laten vallen op een stukje grond grenzend aan de aanleunwoningen aan de Dr. A. Kuyperlaan. Voorzitter Ingrid Dokter: “Daar willen we 25 appartementen bouwen. Op dit moment werken drie architecten een eerste schets uit. In februari/maart kiezen we er een uit, die dan verder uitgewerkt gaat worden.” De stichting heeft ook plannen met het parkje en het braakliggende stuk grond achter Oversingel. “Daar zouden een moestuin, een atelier en een buurthuiskamer kunnen komen. Wij zien dat helemaal zitten en andere partijen zoals de gemeente, de politiek en Oversingel reageren daar heel enthousiast op.”

Bron: WeesperNieuws

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *