Topsolisten op het concert “Merry Christmas”

Met trots kondigen wij de solisten aan voor het concert “Merry Christmas”, zondag 9 december 2018, om 15.00 uur in de Jacobuskerk te Enschede.

De Enschedese sopraan Marjan Vleeming, de Filipijnse Amerikaanse Bas Bariton Peter Rolfe Dauz en Tenor Gabe Clarke ( VS ) Samen met professioneel symfonieorkest Orchestra Twente & Choir Twente o.l.v. dirigent Monique Kokkeler zullen ze schitteren met hun solo’s, waaronder : Oh holy night, You’ll never walk alone, Adeste Fideles, Ave Maria van Michael Lorenc en Philippe Rombi.

Om alvast helemaal in de sfeer van Kerst te komen, kom naar ons concert “Merry Christmas”. Het wordt een uniek concert met een gevarieerd programma waaronder bekende Christmas Carols met topsolisten. Speciaal voor dit concert wordt het stuk “You’ll never walk alone” ten gehore gebracht in een bijzonder mooi arrangement.

Kaarten zijn te verkrijgen bij Muziekhandel H.v. Weersel & Zn. aan de Oldenzaalsestraat 126 te Enschede. Reserveer uw kaarten via www.OrchestraTwente.nl/tickets of via info@OrchestraTwente.nl (Kinderen t/m 12 jaar : gratis )
Graag tot ziens op zondag 9 december 2018, 15.00 uur. Jacobuskerk Enschede. Kerk is open vanaf 14.30 uur.

Overige / aanvullende informatie

Dirigent
Monique Kokkeler is de drijvende kracht achter Orchestra Twente & Choir Twente. Ze regelt de concerten van A tot Z, boeken van musici, programmering, PR, sponsoring, arrangementen maken… Monique is een dirigent in hart en nieren. Ze wist al jong dat ze dirigent wilde worden en dit is wat ze nu doet met veel passie.

Orchestra Twente & Choir Twente
Choir Twente is een gemengd koor die wekelijks repeteerd op de woensdagavond in Enschede. De leden komen uit heel Twente. Orchestra Twente bestaat uit professionele musici en geven concerten op projectbasis.

“You’ll never walk alone” staat centraal in het concert “Merry Christmas”
Zaterdag 11 november 2018 was het 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend die het einde van de Eerste Wereldoorlog markeerde. Jaarlijks geven Orchestra Twente & Choir Twente en solisten het concert “Merry Christmas” in de Jacobuskerk te Enschede. Inmiddels een begrip onder liefhebbers in Twente. Het concert staat in het teken van kerst en is vernoemd naar de gelijknamige film uit 2005, die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Wanneer de Kerst aanbreekt, gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria.

Compilatie Merry Christmas
https://www.youtube.com/watch?v=mr9SRXe6jXU

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *