Overijssel de meest senior-vriendelijke provincie

Foto: PixaBay

50Plus wil dat Overijssel de meest senior-vriendelijke provincie van Nederland wordt. Dat voorstel lanceerde de partij vandaag in Zwolle.

50Plus constateert dat in Overijssel relatief veel ouderen wonen en dat het aantal huishoudens met ouderen de komende jaren alleen maar toeneemt. Volgens fractievoorzitter Fred Kerkhof kan Overijssel zich met de titel ‘meest senior-vriendelijke provincie’ op een mooie manier op de kaart zetten.

Kerkhof vindt niet dat ouderen het in Overijssel op dit moment slecht hebben. “Integendeel. We doen al hele goede dingen, zoals het beschikbaar stellen van een duurzaamheidslening voor 50-plussers. Maar er kan nog wel een tandje bij.”

50Plus denkt daarbij aan het creëren van meer banen voor ouderen, het beter toegankelijk maken van het openbaar vervoer en voorzieningen bouwen waar senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Politiek verdeeld
Andere politiek partijen reageerden vanmiddag verdeeld op het voorstel. De christelijke partijen voelen wel sympathie, alleen vraagt het CDA zich af waarom 45-plussers in het voorstel al tot de groep ouderen gerekend wordt.

De VVD vindt dat Overijssel al heel vriendelijk is voor ouderen. De SP aarzelt om het voorstel te steunen om dat de provincie helemaal niet over ouderenbeleid gaat.

Kerkhof gaf vandaag aan binnenkort met een concreter voorstel te komen en hoopt dan in elk geval de steun te krijgen van een meerderheid van Provinciale Staten.

Bron: RTV Oost

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *