Ouder dan vijftig jaar, werkloos en en woon je in Zeeland?

Ben je ouder dan vijftig jaar, werkloos en en woon je in Zeeland? Dan heb je waarschijnlijk het nakijken. De kaartenbak bij het UWV met vijftigplussers die al langer dan een jaar werkloos zijn, wordt steeds voller. Ondanks de voortdurende afname van de de werkloosheid. Dat blijkt uit cijfers die het UWV in Goes vandaag bekend maakte.

Er waren in maart van dit jaar 6038 Zeeuwen met een WW-uitkering, bijna 1700 mensen minder dan precies een jaar geleden. Zeeland heeft al de laagste werkloosheidscijfers van het land, maar de daling gaat nog sneller dan elders. Voor de vijftigplussers die bij het UWV staan ingeschreven geldt dat niet.

In de groep 50-plussers neemt het aandeel langdurig werklozen toe. In maart 2016 was nog 42,3 procent ervan langer dan een jaar werkloos, vorig jaar 49,3 procent en nu is 50,2 procent langer dan een jaar werkloos. Het UWV maakt hierbij wel als kanttekening dat ouderen, omdat ze een langer arbeidsverleden hebben, ook langer in de WW kunnen blijven.

Uitzendwerk
De afname van de werkloosheid in Zeeland is in alle sectoren en alle regio’s te zien. Maar de gezondheidszorg, die vorig jaar nog de meeste werklozen kende, heeft ook de sterkste daling, gevolgd door uitzendwerk.

Bron: omroepzeeland
Foto: hansiline/pixabay

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *