Fotografie en 50-plusser

FotografieVroeger kon je als fotograaf een goed belegde boterham verdienen. Vandaag de dag lijkt dit iets moeilijker te gaan omdat iedereen denkt te kunnen fotograferen. Met onze mobiele telefoon hebben we in ieder geval allemaal een camera op zak en snel bij de hand. Heb je ook een echte camera, dan moet je daar echt mee aan de slag gaan. Dat is namelijk helemaal hot. 

Fotograferen als hobby is hot
Je hoeft niet naar warme landen op vakantie om hot te zijn. Ga fotograferen in je eigen omgeving en je hoort er helemaal bij. Wanneer je op reis bent, is het maken van foto’s altijd sneller gedaan omdat alles wat je ziet nieuw is. Daarom is het vaak moeilijker in je eigen omgeving bijzondere foto’s te maken omdat je denkt dat de onderwerpen minder interessant zijn. Niets is minder waar. Juist van iets simpels een bijzonder foto maken, dat is pas knap.

Bij praatjes horen plaatjes
Het blijkt dat vooral onder de groep senioren het aantal fotografie liefhebbers stijgt. Een van de redenen is dat 50-plussers willen blijven leren. Ben je aangesloten bij een fotografie club, dan leer je voortdurend van de anderen en kom je zeker tot nieuwe inzichten. De populariteit van social media is ook als een reden aan te wijzen voor groeiende interesse in het maken van beelden. Veel senioren hebben de laatste jaren Facebook ontdekt als een laagdrempelige en toegankelijke manier om contact met vrienden en familie te hebben.  Praatjes alleen voldoen niet, daar horen plaatjes bij. Het gevolg was dat senioren zich in fotografie zijn gaan verdiepen.

Sta open voor natuurpracht
Van de 50-plussers zijn er een groot aantal die kleinkinderen hebben en daar af en toe voor mogen zorgen. De momenten dat je met ze naar de speeltuin gaat of dat je een pannekoek gaat eten, zijn leuke momenten om vast te leggen. Voor veel mensen is de natuur een geliefd onderwerp om te fotograferen. Daarvoor kun je ver weg gaan maar ook dichtbij kun je soms versteld staan van de pracht van de natuur. Je moet er alleen oog voor hebben. Door beter op te letten wat er om je heen te zien is, zal je oog ook meer geoefend worden.

Oog hebben voor foto’s
Moet je perse een dure camera hebben om mooie foto’s te maken? Zeker niet. Er zijn mensen die voor een verre reis een dure camera gaan kopen, dat is best een risico. Wanneer je een goede fotograaf bent kun je met iedere camera mooie foto’s maken. Een slechte fotograaf kan nog zo’n dure camera vast hebben, wanneer hij het oog er niet voor heeft, dan blijft het een lastig verhaal. Heb je er zeker oog voor maar niet veel geld voor een dure camera, staar je daar dan niet op blind.

Bron: Singlessite.nl
Foto: TeroVesalainen/Pixabay

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *