Cruise vakantie voor jong en oud

Ooit was cruisen een vakantie voor 55-plussers, maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig is cruisen populair bij zowel jong als oud. De afgelopen jaren nam het aantal cruisevakanties sterk toe. Zo zag touroperator Neckermann het aantal reservaties voor cruises in het winterseizoen in drie jaar tijd meer dan verdubbelen. Ook TUI zag een sterke stijging. In de havens van Antwerpen en Zeebrugge zetten ze volop in op het cruisetoerisme.

Wie herinnert zich “The Love Boat” nog? Een Amerikaanse televisieserie die zich afspeelde op een cruiseschip. Velen droomden toen al weg om ooit het ruime sop te kiezen. Intussen is cruisen uitgegroeid tot één van de populairste vakanties. Of je nu alleen reist, als koppel of in groep, voor iedereen is er een geschikte cruise. En dat verklaart ook meteen het succes.

Cruises blijven vooral populair bij 50-plussers, maar ook bij de millennials zijn het aantal reservaties de afgelopen jaren sterk gestegen. “Voor de voorbije twee jaar zien we een groei van 50 procent bij mensen geboren tussen 1980 en 2000”, zegt Stefanie Desmet van Neckermann.
Een cruise is meer dan alleen op het water dobberen en af en toe een stad bezoeken

Het aanbod van cruises is de voorbije jaren enorm uitgebreid. Rederijen investeren fors in nieuwe schepen met extra’s. Het belevenisreizen zit in de lift en een cruise mag je daar absoluut bij rekenen. Zo zijn er verschillende types cruises: de “chilly destinations”, cruises die zich richten op de Baltics, Canada, Alaska en Antarctica. Er zijn ook de “health oriented” cruises met fitnessprogramma’s, seminaries met gezondheidscoaches, stress management en spa. En dan bestaan er nog cruises die topgastronomie aanbieden en multigeneratiecruises die zich onder meer richten op grootouders met kinderen.

Bron VRT

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *